Het werd avond en morgen, de tweede dag..
Door: Martine
Blijf op de hoogte en volg Martine
12 Juli 2006 | Israel, Haifa
Daarna opnieuw het alef-bet geoefend en in kleine groepjes een gesprekje gevoerd.
Van het alef-bet een overgang naar werkwoordvervoegingen, ik snap de logica niet echt maar er zal er vast een zijn... Hoe het precies zit kan ik nog niet zeggen, maar dat komt nog wel een keer.
Misschien is het leuk om te vertellen hoe het er hier uit ziet. Om een globaal beeld te schetsen: hetzelfde als de universiteiten die je ziet in Amerikaanse films: zo'n enorm complex met veel gebouwen. Het leuke aan deze universiteit is dat het op een berg is gebouwd, dus je komt in alle gebouwen op een ander niveau binnen. Het is net zo ingewikkeld als het klinkt, helaas...
Bijvoorbeeld de gebouwen met appartementen hebben als basis-niveau 9, als je het gebouw uitloopt en je gaat een volgend gebouw in denk je dat je nog steeds op 9 bent. Mispoes!! Je bent inmiddels een trap opgegaan, dus redeneert dat het dan 10 moet zijn. Klinkt logisch, maar het klopt niet ;-) Je bent namelijk op 6. En zo is het per gebouw verschillend.
Ik zou heel graag wat foto's laten zien, maar ik ben mijn kabel vergeten dus ik kan ze niet op de pc zetten.
Hier ga ik het bij laten voor vandaag, want ik ga nu naar de Hebrew Zone (een soort huiswerkplek). Morgen heb ik namelijk een plaatsingstest, en ik wil niet in de laagste klas. Ik zit al in het laagste niveau (alef) en het kan natuurlijk te gek ook...
P.S. voor het geval jullie iets horen over onrust in het noorden van Israel, dat is niet hier in de buurt!
12 Juli 2006 - 14:22
Emmy:
He wijffie,
nou nou.. wat een verhalen! Kan je geen kabeltje kopen daar? Ben erg benieuwd naar foto's.
Hebben ze daar ook liften?
(vanwege die berg)
groeten uit Velserbroek (hardwerkend in de hitte) -
12 Juli 2006 - 16:58
Gawy:
Ben blij dat eht niet bij jou in de buurt is, die rot oorlog, maakte me echt even zorgen! Succes met leren he.. :) Lovezzzz gawy, en groetjes van Fanny;) -
12 Juli 2006 - 17:58
Danielle:
hoiiiii
wat een verhalen erg leuk joh
ik ik lees dat je je wel vermaakt lijkt me wel moeilijk die taal
doe je wel voorzichtig daar lees net wel je ps-je maar toch
leer ze
groetjes daan qu en sanne